7 sfaturi (de specialitate) care să te ajute să rămâi motivat în timpul dietei

Toți cei care am ținut o dietă la un moment dat știm că unul dintre cele mai dificile lucruri este să ne menținem motivația la un nivel ridicat pentru a nu arunca prosopul. De aceea, astăzi vrem să vă împărtășim cele mai bune sfaturi de specialitate care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele într-un mod sănătos și fără să renunțați.

Dacă te gândești să începi o dietă, primul lucru pe care trebuie să îl știi este că trebuie să o faci întotdeauna sub supravegherea unui nutriționist. Dietele miraculoase și dietele găsite pe internet sunt foarte periculoase în zilele noastre: fiecare persoană este diferită și, prin urmare, fiecare persoană are nevoie de o dietă particulară și unică.

Factori de luat în considerare înainte de a începe o dietă

  • Înainte de a începe o dietă este foarte important să întrebați pacientul despre gusturile sale în lumea alimentelor. Dacă punem pacientul la o dietă care nu-i place în ansamblu, aderența la dietă va fi scăzută. Trebuie să căutăm întotdeauna un echilibru și să ne jucăm cu acele alimente și arome care îi plac cel mai mult pacientului.
  • Atunci când un pacient urmează o dietă, este esențial să analizăm și mediul din jurul său. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme pe care le întâlnesc în consultațiile mele și care reduce aderența la dietă. Exemplu: soțul meu este cel care face cumpărăturile și nu mi-a cumpărat ceea ce mi-ați trimis ca mâncare, eu nu gătesc și trebuie să mă adaptez la ceea ce mănâncă ei acasă… Este foarte important să monitorizăm mediul înconjurător pentru a îmbunătăți aderența la dietă.
  • Urmărire. Nu are rost să te gândești că, dacă ai slăbit X kilograme, nu mai trebuie să mergi la nutriționist. Până la urmă, este vorba de îmbunătățirea educației nutriționale, de îmbunătățirea obiceiurilor alimentare, iar acest lucru nu se realizează într-o lună, este o perioadă lungă de timp și trebuie să o monitorizezi, pentru a nu exista recidive.

Pe lângă acești factori de care trebuie să ții cont înainte de a începe un proces de dietă, îți împărtășim 7 sfaturi (de specialitate) care te vor ajuta să rămâi motivată în timpul dietei. Ia aminte!

Sfaturi pentru a rămâne motivat în timpul dietei

  • Definiți motivul pentru care doriți să slăbiți. Cel mai important lucru atunci când începeți o dietă este să o faceți pentru voi înșivă, nu doriți să slăbiți pentru a obține aprobarea celorlalți. Fă-o pentru că așa vrei tu. Studiile arată că dietele funcționează cel mai bine atunci când motivația vine din interior.
  • Credeți în voi înșivă atunci când vine vorba de dietă. Scapă de gândurile negative și de experiențele din trecut în care nu ai reușit să slăbești. Puteți să vă scrieți notițe încurajatoare sau să țineți un jurnal zilnic. Alegeți strategia care vă face să vă simțiți încrezătoare.
  • În timpul dietei, țineți un jurnal cu tot ceea ce mâncați. Poate părea o nebunie, dar experții spun că funcționează pentru a vă menține în permanență la dietă. Studiile arată că ținerea unui jurnal alimentar crește șansele de a pierde în greutate sau de a o menține și este un factor de motivare. Nu uitați să notați tot ce beți, inclusiv băuturile răcoritoare! De asemenea, poate fi interesant să notați emoțiile în zile diferite, astfel încât să puteți identifica dacă schimbările emoționale sunt legate de zilele în care mâncați mai mult, de exemplu. În acest fel, veți ajunge să vă cunoașteți mai bine corpul și să distingeți foamea reală de foamea emoțională.
  • Stabiliți obiective și termene realiste pentru pierderea în greutate. Stabilirea unor obiective mici în timp real este importantă pentru a evalua dacă depuneți efortul potrivit sau dacă aveți nevoie de mai multă dedicare, precum și pentru a sărbători micile realizări.
  • Găsiți pe cineva care să țină dieta cu dumneavoastră. Știți că toate călătoriile sunt mai plăcute atunci când sunt savurate într-o companie bună. Așadar, pentru călătoria ta spre un stil de viață sănătos, cel mai bine este să mergi cu cineva. Ar putea fi un prieten care frecventează aceeași sală de sport sau un membru al familiei care, de asemenea, trebuie să meargă zilnic pe jos. Nu contează: a avea un companion pe drumul spre un stil de viață sănătos vă va ajuta să vă atingeți mai ușor obiectivele.
  • Căutați ajutor profesional. Așa cum am menționat mai sus, este esențial să obțineți îndrumare de specialitate care să se potrivească stilului de viață și obiectivelor dumneavoastră. Experții vă vor ajuta să stabiliți obiective realiste pentru fiecare caz în parte și vă vor arăta cea mai bună cale de urmat, fiind totodată o sursă importantă de ajutor și cunoștințe.
  • Nu aruncați prosopul dacă cedați vreodată tentației. Dieta este un proces, nu o obligație care trebuie respectată 100% în orice moment. Să ratezi o masă sau să lipsești câteva zile de la sală nu sunt motive pentru a abandona procesul și obiectivele tale, deoarece important este să menții un ciclu sănătos și o rutină care să fie respectată, cel puțin, în cea mai mare parte a timpului.
Website | + posts

Bună, sunt Andreea, nutriționist autorizat și autoarea acestui articol. În calitate de medic, am observat o creștere a numărului de pacienți care se plâng de incapacitatea lor de a slăbi și de declinul metabolismului, ambele situații putând fi demoralizatoare și dăunătoare pentru sănătatea lor. Ca urmare, am căutat în mod constant metode eficiente și complet naturale pentru a-mi trata pacienții. Mă aflu astăzi aici pentru a vă vorbi despre Idealica, un supliment pentru pierderea în greutate pe care l-am încercat și pe care acum îl recomand din toată inima tuturor celor care au nevoie să slăbească.

Ingredientele din Idealica au calități uimitoare de ardere a grăsimilor și de îmbunătățire a sănătății, după cum am aflat din cercetările mele. Pentru ca tu să poți lua o decizie informată dacă să folosești sau nu Idealica și să înțelegi mai bine cum te poate ajuta în lupta împotriva greutății în plus, îți voi oferi o recenzie imparțială și instructivă a produsului în acest articol.

Idealica nu numai că vă ajută să pierdeți în greutate, dar vă stimulează și vitalitatea, vă accelerează metabolismul și vă face să vă simțiți sănătos și fericit. De asemenea, voi furniza dovezi din studiile clinice care arată că Idealica este atât eficient, cât și sigur pentru reducerea greutății.

Ceea ce am învățat de la pacienții mei este că poate fi greu să slăbești. Cu toate acestea, am văzut la fața locului cum utilizarea Idealica poate face o mare diferență în ceea ce privește pierderea în greutate și starea generală de bine. Idealica poate fi cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră dacă doriți să pierdeți în greutate într-un mod sănătos și durabil.

Lasă un comentariu